skip to Main Content
0893 837 214 7 дни в седмицата

Ремонт на брава и патрон

Ремонт на брава и патрон

Ремонт на брава и патрон

Ремонт на брава и патрон – Всички съвременни автомобили разполагат с електроника. Колкото е по-нова колата, толкова по-сложна и с по-голяма роля в управлението й е електрониката. Особено важна роля играе тя за централното заключване и запалването на двигателя. Поради тази причина операциите ремонт на брава и патрон са едни от най-сложните сред автоключарските услуги.

Ремонт на брава

Ремонт на бравата се налага в редица случаи – ако е разбита при опит за кражба, ако е износена и амортизирана или ако има дефектирал елемент в електрониката. Доста често проблемите идват не от самата ключалка, а от заключващия механизъм. Той, както и централното заключване като цяло, са подчинени на електрониката. Много от новите автомобили не позволяват вратата да бъде отворена без ключ дори да бъде разбито стъклото и бъде направен опит това да стане отвътре. Тази защита има за цел да предпазва от крадци, но често причинява главоболия на самите собственици.

Ремонт на брава и патрон

Ремонт на брава и патрон

И тъй като материята е специфична, с ремонта на бравата може да се справи само професионалист. Често при този тип ремонти се налага разглобяване на вратата, демонтаж, а впоследствие и монтаж на кори и отделни компоненти. Почти няма случай, в който намесата на клиента на негова глава, да не е довела до усложняване на съществуващия проблем и оскъпяване на услугата.

Специалистите на Baukey имат нужния опит и специализирана техника да се справят с възникналия проблем бързо и с гарантирано качество.

Ремонт на патрон

Сходна е ситуацията при проблемите с патрона на стартера. С навлизането на новите технологии запалването на автомобила все повече зависи от електрониката, а не от механиката на патрона. Много модели автомобили вече палят и без механичен ключ, а с така наречените смарт и безконтактни ключове (Keyless go система).

Ремонт на брава и патрон

Ремонт на брава и патрон

Ако електрониката на патрона не работи, автомобилът няма да запали. В повечето случаи при подобен проблем се налага демонтаж и монтаж на патрона, а понякога и на цялата конзола. Ние от Baukey препоръчваме това да бъде извършено от специалист, тъй като компонентите по таблото и волана са доста крехки и човек без специални познания и нужния набор от инструменти може сериозно да ги увреди.

Важната роля на един собственик е да следи за правилното функциониране на автомобила при запалване и при съмнение за неизправност веднага да потърси помощ, тъй като ненавременната намеса във всички случаи усложнява проблема и оскъпява разрешаването му.

Ремонт на брава и патрон

Ремонт на брава и патрон

Независимо от проблема, а дори само при нужда от съвет – заповядайте за консултация в ключарските ателиета на Baukey или ни потърсте на телефони 0878 622 496.

За качеството на продуктите и инструментите, които използваме, ние се доверяваме на нашия официален партньор и доставчик Autokey Market.

Цени за ремонт на брава и патрон*:

  • Ремонт на брава – от 20 до 80 лв.
  • Ремонт на патрон – от 20 до 50 лв.

* Цените варират в зависимост от модела на автомобила и сложността на операцията.

Back To Top