skip to Main Content
0893 837 214 7 дни в седмицата

Нарязване на ключ за автомобил

Нарязване на ключ за автомобил

Нарязване на ключ за автомобил

Нарязване на ключ за автомобил е операцията, с която най-често е свързван един ключар в представите на клиента. Независимо дали става въпрос за авто или битови услуги, нарязването на ключ е една от ключарските дейности, която се извършва най-често.

Всички ключове, независимо от това кога е произведен автомобилът и дали са ключове с дистанционно, ключове с място за транспондер или обикновени ключове, съдържат механична част – по известна като перо или накрайник. С механична част разполагат и смарт ключовете, като при тях тя е под формата на авариен накрайник. Той се използва за отключване на автомобила при проблем с електрониката на ключа.

Перото представлява метална пластина и има множество разновидности. Може да бъде права, с канал, с хиксовиден профил и други. Това увеличава възможността да се правят множество различни нарези. Нарезът за перото на всеки автомобил е уникален – съвпада с механичния код на ключалката на вратата и патрона на стартера само на този автомобил и е една от защитите срещу кражба.

Перото се нарязва не само когато се изработва нов ключ, но и в редица други случаи. Въпреки, че е направено от здрав материал, често се случва то да се износи и дори счупи. При износване на накрайника нарезът се изменя, започва да заяжда в ключалките, а това прави ключа неефективен.

Нарязване на ключ за автомобил

Нарязване на ключ за автомобил

Нарязване на ключ в ключарските ателиета на Baukey

Нарязването на ключ е специфичен процес и изисква специални познания, техника и голяма прецизност. Качеството на изработката зависи колкото от уменията на ключаря, толкова и от машините, с които работи. В ключарските ателиета на Baukey разполагаме с последно поколение лазерни и автоматизирани електронни машини за нарязване на ключ, което ни позволява да изработим неговата нова механика с абсолютна точност.

В състояние сме да декодираме и възстановим шифъра на износен ключ и да възстановим механиката му по механичния код. Нашите служители разполагат с богат набор от умения и сериозен опит. Всичко това ни дава увереност да гарантираме, че можем да възстановим оригиналния нарез на перото на Вашия ключ по най-прецизния начин.

Нарязване на ключ за автомобил

Нарязване на ключ за автомобил

Ключарските центрове на Baukey разполагат с богат избор на заготовки, бланки, накрайници и кутийки за ключове. Широкият избор на продукти и качеството на материалите, с които работим, са още една причина да изберете нас, когато Ви се наложи да прибегнете до автоключарски услуги.

Широкият избор и изключително качество на материалите, с които работим, осигурени от нашия официален партньор Autokey Market.

Цени за нарязване (изработка) на ключ*:

  • Секретен нарез – от 5 до 30 лв.
  • Специален фрезови нарез – от 10 до 40 лв.

* Цените варират в зависимост от модела на автомобила и сложността на операцията.

Нарязване на ключ за автомобил

Нарязване на ключ за автомобил

Back To Top